Vissza
  • 2023.07.19
  • Kalmár András

MeseTrend II.

A pazar gyerekversek a felnőtteket is szórakoztatják

A MeseCentrum és a Tenger Média közös podcastjának második adásában Harmath Artemisszel az óvodások és kisiskolások költészethez való viszonyáról beszélget Kalmár András.

 A műsorban szó esik a zenei költészetről, illetve arról, miért fontos, hogy ne csak mesét, de verset is olvassunk a gyerekeknek.

mesetrend 2-02

Beszélgetünk kortárs és klasszikus magyar szerzőkről, illetve az ő műveiket összefoglaló antológiákról

Szó lesz többek közt a 2012-ben, a Pagony kiadásában megjelent Friss tinta! című kötetről (szerkesztette Banyó Péter, Csányi Dóra, Edinger Katalin és Kovács Eszter), a Ragyog a mindenség című erdélyi gyermekvers-antológiáról, amelyet 2012-ben adott ki a Gutenberg Kiadó, a Válogatós című verses kalendáriumról, a Cerkabella Kiadó 2019-es kiadványáról (szerkesztő: Lovász Andrea), és a Diridongó – Válogatás 70 év legszebb verseiből óvodásoknak című könyvről (Szlukovényi Katalin szerkesztésében).

mesetrend 2-03

De nem maradhatnak ki a szemlézésből a Kálvin Kiadó Pehelyszárnyak; Felhőszárnyak; Sziromszárnyak és Levélszárnyak című szöveggyűjteményei sem, ahogy Bertóti Johannának a Koinónia Kiadó gondozásában 2020-ban megjelent Almából ki, körtébe be című kötetét is szívesen ajánljunk hallgatóinknak. Tartsatok velünk! 

 Kalmár András