Vissza
  • 2023.10.27
  • MeseCentrum

A várva várt őszi szünet is könyvekkel teljes

A MeseCentrum programajánlója.

KÖNYVTÁRI PROGRAMOK

Muzsikáló Olvasók: Csipkerózsika

A Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként 7–12 éveseknek ajánlott foglalkozás során kooperatív, páros és egyéni munkaformákban is dolgoznak a gyerekek.

A projekt az élményalapú oktatás, valamint az olvasás és a művészetek fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a fiatalok életében. A műhely a könyvek által segít utat találni önmagunkhoz, és nyújt maradandó élményt a művészetek testvérkapcsolatainak bevonásával. Minden alkalom alkotással zárul, amelyhez kényelmes, maszatolást jól tűrő ruházat ajánlott.

Időpont: október 27. péntek, 16.30–18.30

Helyszín: Budapest, FSZEK Terézvárosi Gyermekkönyvtár

További információk: ITT és ITT 

Mesék a könyvtárból

címmel családi vetélkedővel, kincskereső játékkal és kézműves-foglalkozással várják az irodalom- és könyvszerető gyerekeket és persze szüleiket Debrecenben, a Méliusz Újkerti Könyvtárban.

Időpont: 2023. október 28. szombat, 10.30

Helyszín: MÉLIUSZ Újkerti Könyvtár, Debrecen, Jerikó utca 17–19.

Bővebben: ITT

Halloween a gyerekkönyvtárban

Rémületesen jó játékos és szörnyen jó kézműves feladatokkal és meseolvasással várják a kicsiket és nagyokat október utolsó délutánján a debreceni Méliusz Központi Könyvtárban

Időpont: 2023. október 31. kedd, 16.00–19.00
Helyszín: a MÉLIUSZ Központi Könyvtár Gyermekrészlege, Debrecen, Bem tér 19/D.

Bővebben: ITT

 

KONFERENCIA 

Gyerekek a digitális világban

Az ELTE Alfa Generáció Labor első konferenciájának keretében előadásokon és szakmai műhelyfoglalkozásokon azt járják körül, hogy a digitalizáció milyen kihívásokat hozott a gyerekek és a szülők életébe, és miféle válaszokat találhatunk a felmerülő kérdésekre e téren. Van-e még helye a könyveknek az okostelefonok mellett? Mekkora szerepe lehet az olvasásnak a konzoljátékok világában?

Időpont: október 28. szombat, 9.00–13.00

Helyszín: az ELTE Lágymányosi Campus Déli Tömbje

A konferencia programját ITT találhatjátok.

 

FILM és ZENE

Cinemira KIDS – halloweeni különkiadás

A gyerek- és ifjúsági filmfesztivál második hétvégéjén a világ legkiemelkedőbb ilyen témájú rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítik, és számos filmes workshopon, koncerten és gyerekbarát halloweeni programokon vehet részt a fiatalabb, 3–12 éves korosztály, beleértve persze a családtagokat is.

Időpont: október 28–29. szombat­–vasárnap

Helyszín: Kristály Színtér, Budapest, Margitsziget

További infó a programokról: ITT 

Hangbújócska Zenebölcsi
A zenei foglalkozást ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének új mondókákat, ölbeli játékokat, dalokat tanulni, és érdekli őket a közös éneklés, hangszeres játék fejlesztő hatása, melyek segítségével mélyebb, meghittebb kapcsolatra vágynak a babáikkal.
Időpont: 2023. október 31. kedd, 10.30–11.00
Helyszín: Debrecen, Bem tér 19/D

 

PÁLYÁZAT

TETT Meseíró-pályázat

A TETT olyan mese- és történetíró-pályázat, melynek célja, hogy segítse a diákokkal megszerettetni a természettudományokat, elsajátítani a tudományok műveléséhez elengedhetetlenül szükséges íráskészséget, a kreatív és egyben precíz gondolkodás alapjait, képzeletük fejlesztését, alkotóerejük felfedezését, önmaguk jobb megismerését.
A pályázat két fővédnöke Döbrentey Ildikó és Levente Péter.

A pályázaton a magyarországi, továbbá a szomszédos országokban (Ausztriában, Horvátországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Ukrajnában) működő általános és középiskolák tanulói vehetnek részt az alsó tagozat 3. évfolyamtól kezdődően, három korcsoportban.

A részletes pályázati kiírást ITT találod. 

Beküldési határidő: 2023 november 14.

 

MeseCentrum