Vissza
  • 2020.08.28
  • Wittmann Ildikó

Álomzug, ásatás, Kaláka és családi nap a diófa alatt

Wittmann Ildikó programajánlója.

MOZI

„Carpe Diem” a Bem Moziban

Ne maradjon ki egyetlen tizenéves moziélményei közül sem a katartikus Holt költők társasága című film, Petter Weir rendezésében, és Robin Williams, Ethan Hawke, valamint Robert Sean Leonard főszereplésével. Most például a Bem Moziban lehet megtekinteni szombaton, 18 órától.

A filmről bővebben ITT 

CSALÁDI

Családi nap a diófa alatt

A Budavári Önkormányzat hagyományos nyárbúcsúztatója idén a Virág Benedek Házban lesz, szombaton, délelőtt 10 órától este 11-ig. Lesz Rutkai Bori Banda-koncert, öko-gőzhajó workshop, utcaszínház, mozi és még sok más családi programlehetőség. A programon a részvétel díjtalan, de a szervezők kérik, hogy mindenki, aki részt szeretne venni, előzetesen regisztráljon.

Facebook-esemény ITT

Nyár a Hunyadi téren: Álomzug Társulás

Az Üveghegyen túl, avagy a tengerlépő cipő. Te mit kívánnál, ha volna egy varázscipellőd, amely oda repít, ahová csak akarod? Hová mennél, a Holdra, az égbe, Szegedre vagy Érdre? Az Óperenciás-tengeren vagy az Üveghegyen túlra, odahúz a szíved? Az előadás 10 órakor kezdődik, 9.30-12.30 között az ÖKO-Játék Környezettudatos Élményprogram játékai várják a gyerekeket. Ingyenes!Hunyadi tér, szombaton 9:30-12:30.

Részletek ITT

KIÁLLÍTÁS

A gonosz bálna

Igen, igen, igen – van, aki egyből sejti, miről van szó. Őket is és mindenkit várnak az ISBN könyv+galéria és a MOME szervezésében szeptember 1-jén, 18 órától ennek a rendhagyó kiállításnak a megnyitójára. „A cím egy úgynevezett vakuemlékezetre utal, 1993. december 12-én megszakadt a híres Kacsamesék rajzfilm televíziós adásának A gonosz bálna című epizódja, amikor a közszolgálati televízió bejelentette Antall József miniszterelnök halálát. A Kacsamesék-generáció tagjai ekkor találkoztak először azzal, hogy a halál és a politika hatással lehet a mindennapi életre.” Gyerekkorról, egy új technikai „aranykor” kezdetéről, a politikai, társadalmi, gazdasági átrendeződés történelmi időszakáról lesz szó, gyerek- és tiniszemmel.

Facebook-esemény ITT

ÁSATÁS

Áss a történelem mélyére!

Különleges múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak 7-14 éves gyerekeknek, szombaton, 10 órától a Táncsics9-ben (1014 Budapest, Táncsics utca 9.).

A múzeumpedagógiai program során élményszerűen megismerkedhetnek a gyerekek a budai Várnegyed, azon belül az Erdélyi bástya történetével. Játékos formában betekintést nyerhetnek a régészek szerteágazó tevékenységeibe az ásatási helyszínen. A program attrakciója a régészeti ásatást imitáló homokozó, ahol a gyerekek maguk is kutathatnak, s az előkerülő kerámiatörmelék „leletanyagot” haza is vihetik.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációs jegyhez kötött.

Részletek ITT 

KONCERT

Kaláka – Kobuci kert, augusztus 29-én, szombaton 10:30

A Kaláka koncertjein a gyerekek nemcsak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói. Jegyek online elővételben 1000 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 1500 Ft-os áron kaphatóak. A gyerekkoncertek esetében a 10 év alatti gyermekek számára is szükséges jegyet vásárolni.

Részletek ITT

Wittmann Ildikó