Vissza
  • 2024.03.15
  • Bakó Kata

Családi programok március idusán, és azon túl

Ünnepi városi séta, pop-up-nyuszik, világnapok... 

MÁRCIUS 15.

Városi séta a Pál utcai fiúk nyomában

Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum ingyenes, de regisztrációköteles programján eljuthattok a Belső Ferencváros oktatási intézményeihez, felidézhetitek azt az időszakot, mikor a IX. kerületben felépültek a református oktatás legfontosabb budapesti épületei. A harmadfél órás séta során választ kaphattok arra is, hogy ki lehetett Nemecsek, Boka, Áts Feri, hol játszottak, hova jártak iskolába.

Budapest, március 15. péntek, 10.00–12.30
További információk a találkozási pontokról:  ITT

WORKSHOP ÉS ALKOTÁS


Húsvéti pop-up-nyuszik – Alkotó foglalkozás Kőszeghy Csillával
A szentendrei Newsee Store boltjában Kőszeghy Csilla illusztrátor és művésztanár vezetésével pop up stílusú nyuszikat készíthettek. Az alkotás előtt megtudhatjátok, mi az a pop art, majd színes nyuszikat teremthettek! Igazán kreatív húsvéti ráhangolódásban lehet részetek. Figyeljetek arra is, hogy regisztrálni kell!

Szentendre, Newsee Store, március 23. szombat, 15.00–18.00
További információk: ITT

PÁLYÁZATOK

Aranyvackor 2024

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a Pagony Kiadó ismét meghirdeti Aranyvackor nevű gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatát. Akinek eddig elkerülte a figyelmét e rangos lehetőség, most még létrehozhatja művét, mert a pályázat kiírói meghosszabbították a leadás határidejét. A pályaműveket március 31-ig várják!

Részletes információk: ITT

Átadták a 2023-as TETT Mesepályázat díjait

A Richter Gedeon Nyrt. által életre hívott TETT-mesepályázatot 2021 óta írják ki a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány szakmai együttműködésével, valamint Döbrentey Ildikó és Levente Péter fővédnökségével. 2023-ban a 11 és 14 éves életkor közöttiek bizonyultak a legtermékenyebbnek, ebből a korosztályból érkezett az alkotások csaknem fele. A győztes mesék szerzői a Budapest Music Centerben vehették át jól megérdemelt jutalmakat.

A verseny győzteseit megismerhetitek: ITT

BÁBSZÍNHÁZ

VárLak Fesztivál a Kabóca Bábszínház új otthonában

Ingyenes fesztivállal nyitja meg hivatalosan új otthonát a veszprémi Kabóca Bábszínház. A kétnapos rendezvényen nemcsak bábos előadások, táncház, kézműves foglalkozások várnak rátok, hanem a szerencsések bent is alhatnak a bábszínházban. Regisztráljatok, és menjetek el, benneteket is vár a Kabóca!

Veszprém, Kabóca Bábszínház, március 23. szombat, 10.00 – március 24. vasárnap, 13.00
Teljes program és további részletek: ITT

Gimesi Dóra: Hamupipőke – Olvasópróba a Budapest Bábszínházban

Március 11-én megtartották a Budapest Bábszínház új, Hamupipőke című darabjának olvasópróbáját. A Gimesi Dóra által írt történet rendezője Kuthy Ágnes. A XIX. századi bálok, táncrendek és szigorú viselkedési szabályok, az ipari forradalom, a természettudományos felfedezések és a világ körüli utazások korába helyezett darab a 6 éven felüli nézőknek szól a látszat hatalmáról. A darab bemutatója május elején lesz.

Budapest Bábszínház, a bemutató időpontja: május 11. szombat
A darab színlapját megtaláljátok: ITT

MESEKALÁKA

Mesekaláka a Meseszó Egyesülettel

A mesemondás világnapján mesekalákának ad helyet a Fonó. Az ünnep alkalmából összeverődött mesemondók elsősorban a felnőtteknek mesélnek, de örömmel várják a családokat is, és aki mesélni szeretne, az is bátran csatlakozhat.
Az idei év témája: „Hidakat építünk”. Ráadásként a program keretében nyílik meg a 10 mesés év című vándorkiállítás is.

Budapest, Fonó Budai Zeneház; március 21. csütörtök, 18.00–22.00
További részletek: ITT

KUTATÁS

Napjaink mesemondása. Kérdőív dr. Raffai Judit mesekutató munkájához
Dr. Raffai Judit mesekutató napjaink szóbeli mesemondóinak a tevékenységét, történetmesélő szokásait szeretné kutatni.
Ezért kérdőívet szerkesztett, hogy szóra bírja az élőszavas mesemondás gyakorlóit.
Szóval ha élőszóval mesélsz, ne habozz kitölteni a kérdőívet!

További információk és a kérdőív: ITT és ITT

Bakó Kata