Vissza
  • 2022.07.15
  • Wittmann Ildikó

Időutazások – A nyár időtlensége

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Megjelent Vajda Éva új könyve

A Csimota Könyvkiadó gondozásában jelent meg Vajda Éva Nyaralás a szigeten című könyve, Bíró Anna illusztrációival. A történetből, amelyet a hétéves főszereplő mesél el, megtudhatjuk, hogyan barátkozik össze édesapja új párjával a kislány, míg egy svédországi szigeten nyaralnak.

Érdemes kattintani a részletekre a csodás illusztrációk miatt is: ITT

Kaláka-daloskönyv új rajzokkal

Nálatok laknak-e állatok? – Rigó Béla versének a Kaláka együttes által megzenésített változatát és még jó néhány kedves zenés gyerekverset tartalmaz ez a kötet, Szert-Szabó Dorottya friss, új rajzaival. A dalok többek között Ágai Ágnes, Csukás István, Kányádi Sándor, Tamkó Sirató Károly és Tandori Dezső verseiből születtek a Lampion Könyvek kiadásában.

Részletek: ITT 

Két csodás könyv tizenéveseknek a Pagonytól

Ross Welford első, magyar nyelven megjelenő regénye, Az 1000 éves fiú a Pagony Abszolút Könyvek sorozatában lát napvilágot. Az angol történelem izgalmas morzsáiból épül fel ez a kalandos regény, benne egy különleges barátsággal. 

Szintén az Abszolút sorozatban lehet keresni Rosanna Perry A farkas, akit Vándornak hívtak című regényét. Megrázó és magával ragadó művet vehet kezébe a regény olvasója. A könyv a túlélésről és a családról szól, erős atmoszférájú illusztrációit Mónica Armiño készítette. 

KÉZMŰVES

Papírszínház- és illusztrációkészítés a Hunyadi téren

Az Eötvös10 szervezésében folytatódnak a Tiéd itt a tér! szerda délutáni programjai vakációzó gyerekeknek a Hunyadi téren. Július 20-án, szerdán például papírszínházat készíthetnek és meseillusztrációkat alkothatnak újrahasznosított anyagokból. A program délután négykor kezdődik.

Részletek: ITT 

Kavicsfestés a Sárkányosban

A FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtára is kézműves programokat szervez a gyerekeknek a nyáron: július 21-én, csütörtökön délután öttől épp a kavicsfestést lehet kipróbálni. Minden héten várják a gyerekeket ebben az időpontban.

Részletek: ITT 

TÁBOR

Tányértalpas tábor – minden részletre fény derült

Ismét szuper tábor lesz Szentendrén, a Parti Medvében, ahogy ezt már korábban is hírül adtuk. Sok további részletet megtudtunk a táborról, amit augusztus 8-tól 12-ig hirdettek meg, és A Végzet szalmaszála címet viseli idén, szóval izgalmas kalandokra számíthatnak a gyerekek.

Minden egyéb információ: ITT 

Meseerdő a Kelenfában

Augusztus 8-tól 12-ig várják a gyerekeket a Meseerdő táborba, a Kelenfa Családi és Szabadidőközpontba. A végigjátszott, megélt mesék gazdagítják a képzeletet, közösségi élményt adnak, segítenek az olvasóvá válásban. Szeretettel várják a kalandvágyó három–hét éves gyerekeket. 

Részletek: ITT

KIÁLLÍTÁS

Időutazások Szolnokon

A Szolnoki Galériában július 14-én nyílt kiállítás Gyulai Líviusz munkáiból, Időutazások címmel. A nagyszabású kiállítás az életmű egészének bemutatására törekszik, így fontos szerepet kapnak az autonóm grafikai alkotások, a könyvillusztrációk és az animációs filmek, illetve a hozzájuk készült eredeti fázisrajzok, a kiállítás három fő pilléreként. Az anyag október 2-ig tekinthető meg. Kurátorok: Képíró Ágnes és Révész Emese.

Részetek: ITT

KONCERT

Rutkai Boriék – mindenhol

Július 16-án, szombaton 11.30-tól a Bánkitó Fesztiválon, 17-én, vasárnap 10.30-tól pedig a Városmajori Szabadtéri Színpadon lép fel a Rutkai Bori Banda, és viszik mindenhová a Zsebtengert, az Űrdöngölőket, a Béla bácsit… A jó hangulat garantált!

További részletek: ITT 

FOLYÓIRAT

Máray Mariann a Tempevölgyben

Remek interjút olvastunk, amely online formában most vált elérhetővé a Tempevölgy oldalán. Korbuly Ági készítette Máray Mariann illusztrátorral. A beszélgetés apropóját a legfrissebb nemzetközi siker, a bolognai könyvvásár illusztrációs kiállítása adta, de sok apróbb és fontosabb kérdésről is szó esik.

ITT olvasható

SZÍNHÁZ

Stanna és Panna, a felfedezők

A Szentendrei Teátrum szervezésében vasárnap, július 17-én délelőtt tíztől játékkedv és fantázia segítségével a gyerekek bejárhatják a világot, bolygóról bolygóra. Az előadás a Marica Produkció és a Manna Kulturális Egyesület koprodukciójában valósul meg. Ha valakinek ismerős, az nem a véletlen műve: felnőtteknek szóló népszerű előadásukat készítették el gyerekek számára. Négyéves kortól ajánlják.

Részletek: ITT 

Wittmann Ildikó