Vissza
  • 2022.04.22
  • Wittmann Ildikó

Kis Könyves Éj és Friss Kakas

Izgalmas programok hétvégére és a jövő hétre

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

A vihar – Acsai Rolanddal

A Holnap Kiadónál jelenik meg William Shakespeare drámájának egy egészen újszerű, gyerekeknek szóló változata Acsai Rolandtól. A vihar ezúttal állatmeseként olvasható, viking hörcsög és bűzborzok a szereplői…

Az író a Facebook-oldalán jelentette be az örömhírt

Teofil

Szőcs Margit Teofil nevű törpéjével már Az összecsukható nagymama című mesekönyvben találkozhattunk. Most itt az új kötet a szerzőtől, amelyből megismerhetjük a feledékeny törpe újabb viselt dolgait. A könyvet Kürti Andrea illusztrálta, és a Gutenberg Kiadónál jelent meg. 

Részletek a kiadó oldalán: ITT

KIS KÖNYVES ÉJ – A két csillaggal

Április 22-én, pénteken 17-től 22 óráig Kis Könyves Éj lesz a biatorbágyi Kisgombos Meseboltban. A program középpontjában a Kisgombos által kiadott gyönyörű mesekönyv (A két csillag) és különleges mesélője, Samuel Alto áll. De nyílik kiállítás a helyszínen az illusztrátor, Szimonidesz Hajni munkáiból is, és közben alkotni is lehet.

Részletek : ITT

KIÁLLÍTÁS

Hétköznapi pillanatok és mindennapi álmok – Gaal Mici kiállításának megnyitója

A 2. Budapesti Illusztrációs Fesztiválon is szépen szereplő grafikus-illusztrátor, Gaal Mici különleges hangulatú illusztrációi láthatók a Jókai Klubban. A kiállítás április 22-én 17 órakor nyílik, és június 23-ig tekinthető meg.

Részletek: ITT 

Lenyomat Város – alkotósarok

A Hegyvidék Galéria Gáspár György képzőművész Impront City című kiállításához kapcsolódva a gyerekek megtervezhetik a saját álomvárosukat, miközben kipróbálhatják az alkotó egyedi technikáját. Április 23-án, szombaton 10 órától várják a családokat.

Részletek: ITT 

BESZÉLGETÉS

Móra70 – már videón is!

A Móra Könyvkiadó idén ünnepli a 70. születésnapját, amelyet többek között egy szakmai konferenciával tettek emlékezetessé. Most videón is elérhető a konferencia anyaga, az előadások és a kerekasztal-beszélgetés.

 

Biblioterápia Pécsről

A Pécsi Tudományegyetem biblioterápia irányú továbbképzési szakán izgalmas online konferenciát szerveznek április 23-ra, amelyre péntek éjfélig lehet regisztrálni. Az izgalmas témafelvetések hasznosak lehetnek a gyermekirodalom iránt érdeklődők számára.

Részletek: ITT 

CSALÁDI

Találkozz a kuflikkal!

A Pozsonyi Pagonyban április 28–30. között kufli-napokat tartanak. Lesz kuflis kvíz, nyeremények, lehet rajzolni kuflit tetkóért cserébe, és nagy kedvezménnyel szerezhetők be a hiányzó kuflik. 

Részletek: ITT

ZENE

Szuper műsorok a BonBon Matinéval!

Családoknak, iskolásoknak, óvodásoknak remek zenés programokat kínál a BonBon Matiné. Érdemes csemegézni a programok között, mert kicsik és nagyok is – korosztálynak megfelelően – találhatnak kedvükre valót a programban.

Részletek: ITT

KÖNYVTÁR

A Föld napja a Wekerlei Könyvtárban

Április 29-én, pénteken délután öttől várják a gyerekeket is a Wekerlei Könyvtárba.

Mesék, kézműveskedés – és persze lelkes könyvtárosok fogadják a látogatókat.

A Föld napja mottója: Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

A belépés díjtalan, de ne felejtsetek el előzetesen regisztrálni.

Részletek: ITT 

Észbontó robotok a Sárkányosban

A FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtárában Dávid Ádám, Tomoga János és Mayer Tamás mindent elárul a robotokról, lesz interaktív vetítés, műhelytitkok, és robotmaszkot is készíthetnek a gyerekek április 23-án, szombaton, 11 órától.

Részletek: ITT

ANIMÁCIÓ

A Friss Kakas bemutatja: Grafix

A MOME ANIM premiervetítésével egyidőben nyílik a Grafix vásár a Toldi Moziban a Friss Kakas Animációs Filmnapokon – egy újabb ok, hogy mindenki elmenjen, és megnézze a legújabb alkotásokat. A filmek mellett lesznek képregények, picture bookok, zinek és remek beszélgetések. A belépés díjtalan, várják a Toldi Moziba április 23-án, szombaton 15-től 21 óráig az érdeklődőket.

Részletek: ITT

Wittmann Ildikó