Vissza
  • 2023.10.20
  • MeseCentrum

Könyves programok a hosszú, ünnepes hétvégén

A MeseCentrum programajánlója.

Századik születésnap egy piszén pisze kölyökmackó főszereplésével, forradalmi stand up kamasz sztárokkal, filmbemutatók, sárkányok, társasjátékok várják a közönséget azokon az eseményeken, melyeket kimazsoláztunk a MeseCentrum programjánlójába.

MOZI

Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál

Két hétvégén keresztül várják a kamaszokat, gyerekeket, családjukat, valamint az örökifjakat vetítésekkel és számos interaktív filmes programmal a szervezők.
A Cinemira Teen október 21–22-én a Corvin moziban a kamasz korosztályt, míg a Cinemira KIDS október 28–29-én a Margitszigeten, a Kristályban a 3–12 éveseket és családjukat várja, izgalmas filmes programokkal.

További infó a programokról: ITT, ITTITT , no meg ITT!

KÖNYVES PROGRAMOK

Zabaszauruszok a Sárkányosban

Október 25. szerdán délelőtt 10.15-től a Sárkányos Gyerekkönyvtárba (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.) várják azokat, akik szeretnének megismerkedni a sárkányokkal és dinoszauruszokkal Kácsor Zoltán népszerű Zabaszauruszok meseregény-sorozatához kapcsolódóan. A játékos foglalkozás keretei között a gyerekek a szereplők helyébe képzelhetik magukat, próbákat állhatnak ki, közben a képzelőerejüket is megtornáztatják. A foglalkozás végén mindenki kap emlékbe egy kis meglepetést.

A további tudnivalók ITT olvashatók.

 

Kormos István 100 – Vackornap

Kormos István idén lenne 100 éves. A születésnapra emlékezve a Móra Könyvkiadó az Aranyszamár társulat bevonásával bábos kézműves programot szervez, melynek főszereplője az író talán legismertebb karaktere, Vackor lesz.

A különleges ünnepi eseménynek a Hatszíntér színház ad otthont október 22-én vasárnap, 10 órai kezdettel. A részletről ITT olvashattok.

PETŐFI + FORRADALOM

Turbinédzser

Forradalmi programok helyszínévé válik október 23-án 14 órától a Turbina Kulturális Központ Budapesten, ahol többek között Czirják Erika író tart játékos foglalkozást a tudatos mobilhasználatról, majd megtekinthető a Holdongolf Projekt Felül a gálya című zenés standup-előadása a Petőfi 200 sorozat keretében, s egész nap kamasz sztárok váltják egymást a színpadon.

A részletes programot megtalálhatjátok: ITT.

JÁTÉK 

Játékos fejlesztés, fejlesztő játékok

Október 26-án, csütörtökön tartják a Pagony Café – Dióban az októberi Pagony Szalont. Az eszmecsere ezúttal a társasjátékozásról és a Pagony Kiadó játékairól zajlik. A meghívott vendégekkel olyan kérdéseket járnak körül, hogy hány éves kortól érdemes elkezdeni társasozni, miként válasszunk játékot a gyerekeknek, és hol a határ a jótékony fejlesztő játék, illetve a matekgyakorlás között.

A program részletei ITT találhatók.

MeseCentrum