Vissza
  • 2024.03.06
  • MeseCentrum

Olvasósarok Csőváron

Az Olvasósarok Csőváron - fényképes beszámoló

Február utolsó napján Csőváron járt az Olvasósarok és hívta közös dramatikus kalandozásra a gyerekeket. Az előadás szövegeit Dr. Harmath Artemisz gyerekirodalmár válogatta, Móga Piroska színművész alkalmazta színpadra.

Csovar Harmath Artemisz fotoi-04

Az előadás után az Olvasósarokban Harmath Artemisz tartott könyvajánlót a kortárs gyerekkönyvek legjavából, és beszélgetett a szülőkkel, pedagógusokkal az olvasás, mesehallgatás jótékony hatásairól.

Csovar Harmath Artemisz fotoi-02

Az eseményről beszámolót küldött nekünk Klenk Györgyi könyvtáros, tőle idézünk:

"Az országjáró Olvasósarok február utolsó napján Csővárra érkezett. Az önkormányzat közösségi terme adott helyet a Zenés olvasósarok elnevezésű programnak.

A község méreteihez és a hétköznap délelőtti időponthoz képest a helyi óvodásokon és alsó tagozatos tanulókon kívül minden óvodapedagógus, dajka és tanító eljött, s rajtuk kívül néhány szülő és érdeklődő felnőtt is, így megközelítőleg harmincan vettek részt a rendezvényen.

Móga Piroska színművész interaktív előadása magával ragadta a gyermekek figyelmét, kedves közvetlenségével jó hangulatot teremtett, a résztvevők örömmel kapcsolódtak be a közös éneklésbe, játékba.

Az esemény célközönsége az óvodás-kisiskolás korosztály volt, a kicsikhez hasonlóan azonban az idősebb generáció képviselői is nagyon élvezték az előadást.

A program második részében a gyermekek és a felnőttek is megtekinthettek egy válogatást a kortárs gyermekirodalmi könyvekből, amelyekről Harmath Artemisz gyerekirodalmi szakember, irodalomtörténész adott tájékoztatást. Legnagyobb örömünkre ez idő alatt a gyerekek ülve maradtak, és mesét hallgattak: egy teljes mesekönyvet olvastak nekik végig. Ez bizonyította, hogy a kicsiknek igényük van a mesehallgatásra, annak jótékony hatására

Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, hiszen mindenki élvezte a programot. Köszönjük szépen a megvalósítóknak! Reméljük, lesz folytatás."

 

Csovar Harmath Artemisz fotoi-02
Klenk Györgyi könyvtáros, programszervező; Dr. Harmath Artemisz gyerekirodalmár; Móga Piroska színművész

A fotókat Harmath Artemisz készítette.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósult meg.
 
                                                                                                                               MeseCentrum

Az Olvasósarok további programjairól is beszámolunk,

beharangozóink és tudósításaink ITT olvashatók.