Fotó: Antal Dániel
Vissza
  • 2024.02.14
  • MeseCentrum

Olvasósarok Hunyadfalván

Az Olvasósarok Hunyadfalván - fényképes beszámoló

Az országjáró körútra indult Olvasósarok február 11-én Hunyadfalván járt. „A gyerekek a legjobbat érdemlik, mondókákból, mesékből is” mottóval hirdetett programban kis vendégeink a rímek és a nyelvi humor világában kalandozhattak Varró Dániel költővel és Molnár György gitáros-énekes dalszerzővel, a felnőtteknek pedig Harmath Artemisz irodalomtörténész, gyerekirodalmi szakember tartott mesetanácsadást.

Vékony Eszter könyvtáros beszámolóját Harmath Artemisz osztotta meg lapunkkal:

„A rendezvényen közel harmincan vettek részt, ami a falu lakosságszámához, 186 főhöz képest meglehetős részvételi arány. Az előadás főleg gyerekeknek szólt, de nemcsak ők élvezték a műsort, hanem a felnőttek és az idősebb korosztály is beült rá. Az előadók a közvetlenségükkel igazi családias légkört teremtettek. Varró Dániel és Molnár György verses dalos előadását élvezhettük, akik a közönséget is belevonták az éneklésbe. Előadásuk után a szülők és a gyerekek is megtekinthették a különféle mesekönyveket, amelyekről Harmath Artemisz adott részletes tájékoztatást.

Ezt követően a kicsik farsangi álarcot készíthettek. A résztvevőket szendviccsel és üdítővel vendégeltük meg ezen a kellemes vasárnapi délutánon. Kis település lévén nem minden évben engedhetünk meg magunknak ilyen színvonalas előadást, a szakmaiság helyett inkább a szórakoztató műsorok jellemzőek. Ezért is örültünk a lehetőségnek, hogy a falu lakói egy irodalmi kulturális eseményen is részt vehettek. Az előadók igyekeztek minden korosztály kedvére tenni, így a gyerektől a felnőtteken át az idősekig mindenki élvezte a programot.”

 

A képeket Antal Dániel készítette.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósult meg.

MeseCentrum