Vissza
  • 2022.06.08
  • Veress Gyöngyi

Orosz Annabella és a Felhőpárna nemzetközi sikere

Veress Gyöngyi rövid beszámolója Orosz Annabella nemzetközi sikeréről.

Orosz Annabella illusztrátor, az IGYIC munkatársa a Petőfi Kulturális Ügynökség gondozásában 2021 őszén megjelent Felhőpárna – Versek léten innen és túl című kortárs antológiához (szerkesztő: Ayhan Gökhan) készített képanyagával a neves nemzetközi könyvillusztrációs pályázat, a World Illustration Awards long listjébe került. 

World Illustration Award Felhőpárna-01

A versenyre a világ minden részéről összesen ötezer illusztrációs pályázat érkezett, és tíz kategóriában lehetett nevezni. A Childrens Publishing kategóriában 75 gyerekkönyv szerepel, közöttük a Felhőpárna is.

A listára kerülők nevét június 4-én fedték fel: Orosz Annabella illusztrációi olyan csodálatos alkotók munkái mellett kerültek be a válogatásba, mint az orosz Katerina Gorelik, a brit Owen Davey vagy a dél-koreai TK Kim.

World Illustration Award Felhőpárna-04
 

Egyéb kategóriák között is találunk magyar nevet: Turi Lilla Amire emlékszem című könyve (Csimota Gyerekkönyvkiadó) szintén látható a Commercial Publishing kategóriában.

Turi Lilla WIA-01

A designtermék- és csomagoláskategóriában Fölföldi Fruzsi egy csokoládécsomagolással szerepel.

Fruzsi Fölföldi WIA-01

Szívből gratulálunk Orosz Annabellának és minden magyar díjazottnak!

Orosz Annabella dedikálására is szeretettel várunk benneteket június 10-én, pénteken délután kettő és három óra között az Ünnepi Könyvhéten, a 74-es standnál!

 Veress Gyöngyi