Vissza
  • 2024.01.12
  • MeseCentrum

Országjárásra indul az Olvasósarok

Januártól júniusig országos körúton az Olvasósarok

Az Olvasósarok program a következő hónapokban 19 településre utazik az országban, hogy az értékhordozó kortárs gyerekirodalmat és az olvasást, a mesehallgatást élményszerűen népszerűsítse.

Interaktív, zenés irodalmi műsorral: felolvasással, zenével és énekelt versekkel, valamint személyes könyvajánlóval és meseolvasási tippekkel várjuk a kedves családokat és pedagógusokat. 

A tavalyi programok közül ajánljuk a KidExpóról (ITT) és a Gyerekszigetről (ITT) szóló, Antal Dániel fotóival teljes beszámolónkat.

Kidexpo beszamolo-07

Ma már tudjuk a kutatásokból, hogy akiknek mesélnek otthon, azok kétharmada maga is olvasóvá válik. Az is közismert, hogy minél rendszeresebben és korábban hallgatnak a kicsik felolvasást, annál inkább fejlődnek az értelmi képességeik: nemcsak a nyelvórákon, de matematikából is. A később maguktól is olvasó gyerekek pedig sikeresebb munkavállalók lesznek. A legújabb kutatások alátámasztják, hogy az általunk is népszerűsített esti meseolvasás erősíti a családi kapcsolatokat.

Kidexpo beszamolo-07

Szeretettel várunk a MeseCentrum Olvasósarokban egész famíliáddal! Pihenj meg, lapozgass gyönyörű kiadványokat, böngéssz, mesélj a gyermekednek a babzsákokon! Játsszunk együtt! A magyar nyelv és a hangszerek lesznek a játékszereink. 

Januári programok 

Olvasósarok Felcsúton és Bócsán

A gyerekek a legjobbat érdemlik, mondókákból, mesékből is. Hallgassátok a legszebb kortárs meséket, énekelt verseket Móga Piroska színművésztől Harmath Artemisz válogatásában. Kalandozzatok a rímek és a nyelvi humor világában Varró Dániel költővel és Molnár György gitáros-énekes dalszerzővel.

2024 ORSZÁGJÁRÁS OLVASÓSAROK-01

Felcsút, Faluház, 2024. január 22. hétfő, 9.00–11.00

Az eseményen a helyi iskolások vehetnek részt, a részvétel ingyenes. További részletek: ITT

Tarján, Egyesületek Háza, 2024. január 22. hétfő, 16.00–17.30

Az események látogatása ingyenes. További részletek: ITT

2024 ORSZÁGJÁRÁS OLVASÓSAROK-02

Olvasósarok Bócsán

Hallgassátok a legszebb kortárs meséket, énekelt verseket Bertóti Johanna gitáros-énekestől és költőtől. Kalandozzatok a rímek és a nyelvi humor világában Lukács Ádám színművészhallgatóval, aki verset mond.

Bócsa, Boróka Könyvtár, 2024. január 25. csütörtök, 10.00–12.00

Az esemény látogatása ingyenes. További részletek: ITT

Kidexpo beszamolo-09

A programok a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósulnak meg.

MeseCentrum