Vissza
  • 2020.11.05
  • Wittmann Ildikó

Rettentő görög vitéz, Hej, Dunáról és Cifra Palinta a Veronakitól

Wittmann Ildikó programajánlója.

ONLINE FESZTIVÁL

Karácsoyi Pagonyfeszt

Minden novemberi szombat délelőttön online Pagonyfeszt a Pagony Facebook-oldalán.

Most a friss karácsonyi könyvekkel ismerkedhettek meg.

Részletek ITT

SZÍNHÁZ

Rettentő görög vitéz a Stúdió K színpadán

Ez egy legendás előadás – Zalán Tibor iskolásoknak szóló antik mesejátéka itt, a Stúdió K-ban mutatkozott be. A járványügyi szigorítások miatt csak remélni tudom, hogy van még rá jegy – mindenesetre, ha színházba szeretnétek menni november 8-án, tizenegy órától iskolás gyerekkel, akkor ezt érdemes választani.

További információ a színház honlapján

ZENE

Cifra Palinta – új lemez a Veronakitól

November nyolcadikán, vasárnap délután öt órától élő mesekoncerten mutatkozik be a Veronaki zenekar gyerekeknek szóló legújabb albuma, a Cifra palinta. A Veronaki Facebook-oldalán lesz látható a vidám hangulatúnak ígérkező, mesei keretre épített koncert, érdemes rájuk kattintani!  

MÚZEUM

Múzeumok Őszi Fesztiválja az Iparművészeti Múzeummal

Az Iparművészeti Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiváljára remek programokkal készült: mi most elsősorban a Szentek, Íriszek és Pávák – Keresd velünk Róth Miksa nyomait Erzsébetváros szívében! elnevezésű városi sétájukat ajánljuk november hetedikén, szombaton, tíz órától, amelyet Dávid Brigitta művészettörténész vezet; valamint a vasárnapi, november nyolcadikán rendezendő rolleres városi sétát, amellyel hírességek nyomába erednek, Joó Julianna művészettörténész kalauzolásával.

Bővebb információ ITT 

DIAFILM

Nagy Dia Nap az Art+ Cinemában

November nyolcadikán, vasárnap 10:30-tól a kicsiknek, 11:15-től a nagyobbaknak szóló diafilmeket lehet megnézni az Art+ Cinema moziban. Lesznek régi klasszikusok felújított változatban és nemrég megjelent újdonságok is. Közreműködnek Czető Zsanett és Czető Roland szinkronszínészek.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Facebook-esemény 

KÉZMŰVES

Márton-napi kézműves játszóház a Manóbirodalomban

November tizenegyedikén, tíztől délután öt óráig várják a bölcsis-ovis korosztályt a XI. kerületi Manóbirodalom készségfejlesztő játszóházban. Lesz Márton-napi lámpás készítés, gipsz virágcserépdísz-festés és Márton-napi libakészítés különböző technikákkal (festéssel, ragasztással, termésekkel díszítve).

Minden részletes információ a Facebook-eseményben

Maszatoló kicsiknek Kecskeméten

A Kecskeméti Pagonyban november tizedikén 9:30-tól és 10:15-től babáknak és családoknak szóló játékos-daltanulós-beszélgetős foglalkozásra várja Manka a kisgyerekes családokat. Itt lehet majd maszatolni, hiszen a piciknek a szenzoros játékok különösen fontosak! A szervezők remélik, hogy egy kis közösség jön létre a foglalkozások alatt.

További infó a Facebook-eseményben 

FESZTIVÁL

Hej, Dunáról!

Folytatódik a hétvégente jelentkező zenés-mesés sorozat, az A 38 Hajóról.

November nyolcadikán a következő programok nézhetők meg online:

10:40 Pepe manó bőröndmeséi

A Pepe manó műsorában dalfüzérek, mesés történetek és vidám mondókák kapnak szerepet. A produkcióba a nézők is bekapcsolódhatnak, otthonról énekelhetnek, táncolhatnak vagy dúdolhatnak. Pepe manó műsorai a közös mókáról szólnak, legyen az bábelőadás, zenés-játékos műsor, vagy akár tematikus, ünnepi előadás.

11:40 Adamik Zsolt meséi:  Ördögbőr grófja, Úgy hiányzol, Hajdejó

12:40 Mese-Zene-Bona

Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor vidám, táncos, interaktív gyermekműsora a MESE-ZENE-BONA. Közismert gyermekdalokat öltöztetnek modern köntösbe: kimondottan a kisgyermekek mozgásigényére szabva.

13:20 Molnár T. Eszter: A Kóbor Szálló

A szerző felolvasásában a varázslatos meseregény történetét ismerhetitek meg, mely sok-sok humorral, emberismerettel és empátiával szólítja meg a hallgatókat. Ha szeretitek Lázár Ervint, ez a mese is tetszeni fog!

14:20 Mihályi Réka: Masni és Pocó

 A koncert alapját képező Masni és Pocó lemez dr. Kádár Annamária pszichológus ajánlásával készült, mely minőségi szórakozást kínál kisgyermekek és családok számára. 

Wittmann Ildikó