Vissza
  • 2021.02.19
  • Wittmann Ildikó

Rímségek kicsiny boltja – és egyéb kulturális csemegék gyerekeknek

Wittmann Ildikó programajánlója.

KÖNYV

Gavarin, az álomantenna, Laboda Kornél és Jásdi Juli

És persze Szabó Borbála – ő kérdezi majd az alkotókat Gavarin és az álomantenna című könyvükről. A könyvújdonság a Pagony Abszolút Könyvek-sorozatában lát napvilágot, lesz benne kutya, macskák, a világűr és egy csomó fura bolygó... A többit majd mesélje el a szerző és az illusztrátor, február 25-én, csütörtök délután öttől a Pagony kiadó oldalán.

További részletek ITT 

Csivitelő versek a rádióban

Balázs Imre József MadárÁBÉCÉ című könyve nemrég jelent meg a csíkszeredai Gutenberg Kiadónál, Kelemen Kinga illusztrációival. A szépséges verseskötetről a Kolozsvári Rádió Kontűr című műsorában beszélgettek az alkotókkal.

„Ebből a könyvből nemcsak az egyes fajok előfordulási helyét, kinézetét vagy éppen táplálkozási szokásait ismerhetjük meg, hanem azt is, mi a már említett kerceréce kedvenc tévéműsora, mi teszi összkomfortossá a kövirigó sziklaüregét, vagy éppen milyen zenei formációban érezné leginkább elemében magát a dolmányos varjú”

– írják a rádió honlapján.

Az érdekes beszélgetés visszahallgatható ITT

SZÍNHÁZ

Harisnyás Pippi

Astrid Lindgren világhírű mesehősével találkozhatunk a Pesti Magyar Színház előadásában vasárnap, február 21-én, délelőtt tizenegytől. Ki ne ismerné a svéd írónő copfos bajkeverőjét, az örök rebellis, neveletlen Pippit? Mellette nem lehet unatkozni, mert ő az, akivel mindig történik valami, de akinek mindig helyén az esze és a szíve. Nézzétek meg vasárnap! Pippi szerepében Soltész Bözse, a darab rendezője Novák Eszter.

További részletek ITT

ZENE

Rímségek kicsiny boltja a Magvető Caféból

A zenés irodalmi esten két kortárs költővel, Szabó T. Annával és Varró Dániellel keressük a választ a rímek titkaira, és hogy miként születik verssorokból dallam, amit az Eszter-lánc segítségével rögtön dalba is improvizálunk – írják a programajánlóban. Pénteken, február 19-én, este hattól történik mindez a Magvető Café Facebook-oldalán, mindenkit szeretettel várnak a monitor elé.

Részletek ITT

BESZÉLGETÉS

DEÁK KRISTÓF x STARTart

A Deák17 Galéria virtuális felületén lesz látható a beszélgetés napjaink egyik legismertebb Oscar-díjas filmrendezőjével, Deák Kristóffal. A Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, vágó, forgatókönyvíró és filmproducer, a Mindenki című film rendezője – amely 2017-ben elnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat – Kovács Andreával beszélget majd február 24-én, kedd délután öttől, a Deák17 Galéria Facebook-oldalán övethető az esemény.

Részletek ITT

TERMÉSZETTUDOMÁNY

Vidám kalandozás nem csak csodabogaraknak

A Csodabogár Gyermekfejlesztő Központ a természettudományok érdekességeivel ismerteti meg az öt–tíz éves gyerekeket. Egyszerű kísérletekkel megvizsgálható, hogyan viselkedik a víz, milyen titkokat rejt a só és az olaj, és mire képes egy kis bolondos ételfesték. A foglalkozás varázsgömb készítésével zárul, amelyet a gyerekek magukkal is vihetnek. Február 20-án, szombat délelőtt tíztől várják a gyerekeket.

További információk ITT

Wittmann Ildikó