Vissza
  • 2020.08.21
  • Wittmann Ildikó

Titkos küldetés, rém jó képzés, és Lackfi János történetei megzenésítve

Wittmann Ildikó programajánlója.

 

KÉPZÉS

Rém jó online pedagógus-továbbképzés

Elsős és másodikos osztályokat tanító pedagógusoknak ajánlja a Móra Kiadó online pedagógusképzésének következő részét, amely Knézics Anikó pedagógus, Bosnyák Viktória író, és Dudás Győző illusztrátor RÉM JÓ-könyvsorozata, kifejezetten kezdő olvasóknak. A jelentkezési határidő augusztus 23, minden további információ a Facebook-oldalon.

A sorozatról ITT olvashattok 

IRODALOM

Képzelt lények a Svábhegyen

A svábhegyi Lívia-villában a VillART minifesztivál keretében, augusztus 25-én, kedden este hét órától rendhagyó irodalomórára invitálja a közönséget Kurta Niké és Laboda Kornél. Jorge Louis Borges Képzelt lények könyve című művét alapul véve a Biblia, a görög-római és germán mitológia, az Újvilág, a keleti kultúrák, a magyar mesék, mítoszok, valamint irodalmi művek különös alakjairól interaktív módon, színházi és drámapedagógiai eszközökkel lehet megismerkedni. A részvétel díjtalan, de a szervezők kérik, hogy regisztráljanak a látogatók. Részletek: ITT

TÉVÉ

Amikor Terry Jones mesél az HBO-n

A Kenneth Grahame által írt angolszász gyermekirodalmi klasszikus (The Wind in the Willows) nálunk kevésbé ismert, ám az 1996-os filmadaptációt Békavári uraság címen az HBO GO augusztus 24-től teszi elérhetővé. A filmes változat látványos, mozgalmas, picit zsibbasztó, de klasszikussá kezd válni a saját jogán is: a nemrég elhunyt Terry Jones rendezte, aki játszik is benne, Monty Python Repülő Cirkuszából ismert kollégáival: John Cleese-szel, Michael Palinnel, de feltűnik Stephen Fry és Julia Sawalha is. Érdekesség, hogy míg a könyv azt sugallná, hogy antropomorfizált állatok a szereplők, a filmben az embereknek lesznek állati tulajdonságaik.

Részletek: ITT

AKTÍV

Titkos küldetés a Vajdahunyad várában

Augusztus 20-án mutatkozik be, és egészen november elsejéig elérhető lesz a budapesti Vajdahunyad várában a Legendás lovagkor – Az apród titkos küldetése című kiállítás és kalandjáték. Óvodás kortól várják a látogatókat a játszva tanulós kalandra: a kiállításon a résztvevők felfedezhetik a lovagkor legendás világát, találkozhatnak a középkor hőseivel, rácsodálkozhatnak díszes viseletükre, fegyvereikre és meglepő vitézi képességeikre. A próbák teljesítéséhez és a veszedelmek elkerüléséhez bátor szívre, lovagi erényekre és éles érzékekre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el – ígérik.

Minden további információ: ITT

MESE ÉS ZENE

Lackfi János meséi klasszikus zenékkel

A Kalandra Fül! Fesztivál, Magyarország első klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, a fesztivál művészeti vezetője, Hámori Máté. „A jó meséknek dallama van” – írják, a zenekar pedig arra vállalkozik, hogy augusztus 23-án, vasárnap tíztől Lackfi János legszebb / legviccesebb / legfurább történetei mögé fessék föl a hozzá való zenéket. 

A programról ITT tájékozódhattok