Vissza
  • 2022.02.25
  • Wittmann Ildikó

Változtassuk meg a világot!

Wittmannn Ildikó programajánlója.

 

FARSANG

Farsangi mesedélután a Sárkányos Gyerekkönyvtárban

Február 25-én, pénteken „last minute” még be lehet kapcsolódni a Sárkányos Gyerekkönyvtárban tartandó farsangi mesedélutánra a Népmesekincstárral. A foglalkozást Bakó Katalin és Dienes Éva könyvtárosok tartják, a mesés-mondókás-játékos foglalkozásra várják az óvodásokat, iskolásokat.

A program 16.30-kor kezdődik, és várhatóan egyórás lesz.

Részletek: ITT

Farsang a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Vasárnap, február 27-én délelőtt 11 órától várják az érdeklődőket a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Michal Sznunit A lélekmadár című világhírű meséjét (amelyet itthon a Kolibri jelentetett meg néhány éve) Kecskés Karina és Karsai Veronika mutatja be, majd álarckészítés és játékos farsangi kvíz következik.

Részletek: ITT 

KÖNYV

Megjelent a Foxwood összes meséje

Ajánlottuk, vártuk már, és végre meg is jelent magyarul Cynthia és Brian Paterson elbűvölő mesekönyve, a Foxwood összes meséje, a Manó Könyvek gondozásában. A könyvet Szabó T. Anna fordította.

Részletek: ITT 

Igaz mese a húsvétról

Lackfi János avat be ebben a mesekönyvben a húsvéti ünnepkör lelkiségébe. A kötet a Cerkabellánál jelenik meg, Horváth Ildi illusztrációival.

Részletek: ITT 

Készül a Hamupogácsa

Szintén a Cerkabellánál várható ez a különleges antológia, melynek darabjai az érzelmekről szólnak. Tizenkét kortárs magyar- és tizenkét klasszikus mese olvasható benne a világ más tájairól, plusz huszonnégy kártya egészíti ki a kötetet, amelyet Csörgei Andrea és Kreil Melinda szerkesztett.

A könyv szerzői: Berg Judit, Dániel András, Gimesi Dóra, Kiss Judit Ágnes, Kollár Árpád, Lackfi János, Maksai Kinga, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, Somfai Anna, Szabó Imola Julianna és Várfalvy Emőke.

Részletek: ITT 

Csodás könyvek várhatók a Csirimojónál

A Csirimojó Kiadó kínálatában mindig üdítő elmélyedni, idén is jobbnál jobb, humoros könyveket várhatunk tőlük. Jön a Fajankó, az Archistoria, a Füvészkönyv, a Toncsa és a cirkusz, a Zoknifalók és a Minden stimmel (többek között). Mindenki tud választani közülük!

Részletek: ITT

Változtassunk meg mindent a Könyvmecénással

A Könyvmecénás-program legújabb kötete Naomi Klein és Rebecca Stefoff Hogyan változtassunk meg mindent? című könyve, amely Piróth Attila fordításában a Napvilág Kiadónál készül. Csak egy mondat, idézetként az ajánlóból: „Sokkal többről van szó, mint a hőmérséklet emelkedésének kordában tartásáról: egy igazságosabb társadalom felépítéséről.”

Nagyon fontos a téma, és ennek a kérdésnek a tudatosítása – reméljük, minél többen tudják támogatni a megjelenést.

Részletek: ITT

FOGLALKOZÁS

Drámafoglalkozás a Háromcsőrű Kacsában

Fodor Veronika író és Lanczinger Mátyás illusztrátor a Talpra, magyar! című forradalmi szabadulókönyvükre épülő drámafoglalkozást tartanak felsősök számára a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhelyben február 25-től március 11-ig, hétfőtől péntekig. Várják csoportok, osztályok regisztrációját és részvételét.

Részletek: ITT 

FOLYÓIRAT

Disztópia a Praeben

A legfrissebb Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat témája és címe a Disztópia lesz. A borító Szabó Imola Julianna munkája.

Részletek: ITT 

Wittmann Ildikó