Vissza
  • 2023.07.03
  • Kalmár András

MeseTrend I. – A MeseCentrum és a Tenger Média közös podcastja

Lelki támasz kamaszoknak – Versantológiák a felnőtté váláshoz

Harmath Artemiszt Kalmár András kérdezte.

A MeseTrend első podcastjában Harmath Artemisszel, az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum vezetőjével beszélget Kalmár András a Tenger Média alapítója a középiskolások költészethez való viszonyáról, illetve arról, hogy milyen verseket, antológiákat ajánljunk, vagy csak sodorjunk be a fiatal felnőttek strandtáskájába, hátizsákjába.

Az adást ITT hallgathatjátok meg!

Íme, egy kis előzetes a tartalomból

Sokan és sokat gondolkodnak arról, hogyan lehet ezt a generációt (újra) a költészet közelébe vonzani, pedagógusok, szülők és persze szerzők, kiadók próbálják az olvasás népszerűsítésén túl a verseket újra fókuszba helyezni.

menetrend-02

Számos kiadvány és kötet segíthet ebben, a műsorban szó esik az Athenaeum Kiadó gondozásában 2016-ban megjelent InstaVers című antológiáról (szerkesztette Kele Dóra), az akár tananyaghoz is szervesen köthető Szívlapát című, a Tilos az Á könyvek sorozatban megjelent műről, a Lehetnék bárki  – Kortárs és kortalan versek című kiadványról (mindkét kötet szerkesztője Péczely Dóra), valamint a Viszek egy szívet című gyűjteményről, amely kortárs és tankönyvből is ismert verseket tartalmaz (Győri Hanna szerkesztésében). 

konyvhet 2023-07

Ajánljuk még Fenyő D. György Útikalauz a vershez című Artisjus-díjas művét, de szól lesz a pedagógusoknak szóló Vadlazac akkreditált továbbképzésről, az antológiák fontosságáról, és tartunk némi nemzetközi kitekintést is.

menetrend-01

Tartsatok velünk!