Vissza
  • 2023.10.06
  • MeseCentrum

Könyves programok kicsiknek és nagyobbaknak

A MeseCentrum programajánlója.

Családi programok

A Könyvfőváros keretében, az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül két családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, mindkettőt 2023. október 7-én, szombaton. A rendezvények ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

A Török utcai Könyvtárban (1042 Budapest, Király utca 5.) a rendezvényre látogatók részt vehetnek egy különleges helytörténeti előadáson, és kvízeket tölthetnek ki, a kisebbeket pedig kézműves-foglalkozással és meseolvasással várják. A regisztrációra személyesen a könyvtárban, illetve a fszek0204@fszek.hu e-mailen is van lehetőség. Részletek ITT.

A Soroksári Könyvtárban (1238 Budapest, Grassalkovich út 128.) a rendezvényre látogatók részt vehetnek egy izgalmas nyomozós játékon és egy Világhírű fotósok Budapesten című előadáson is. A gyerekeket meseolvasás és könyvsünikészítés is várja. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációra személyesen a könyvtárban, illetve a fszek2301@fszek.hu e-mailen is van lehetőség. Részletek ITT.

 

Friss Kakas Animációs Filmnapok

A hagyományokhoz híven a legfrissebb MOME-s diplomafilmekkel, jelenlegi és egykori hallgatók által készített, nemzetközi sikereket elért animációkkal, klasszikus MOME-darabokkal és a legkisebbeknek szóló animációkkal várja az érdeklődőket a Toldi Art Mozi péntek délutántól szombat estig. Ezúttal egész estés animációs filmek is lesznek műsoron, így látható lesz a Toldi és Magyarország idei Oscar-nevezésa, a Kojot négy lelke is. A legkisebbeknek szóló programok közül  a KIDS szekció vetítéseit ajánljuk. A MOME Anim szakon készült alkotások kortárs költők, írók (Kiss Ottó, Kukorelly Endre, Tóth Krisztina, Turbuly Lilla és mások) szövegei alapján készültek.

Budapest, Toldi Art Mozi, 2023. október 6. - október 7. 

Részletes program ITT.

 

Program három éves kortól

Őszi Népmesekincstár-mesedélután a FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtárban

Meséléssel, énekléssel, népi játékokkal, mondókákkal várják a családokat, érdeklődőket. A Népmesekincstár Bajzáth Mária által kidolgozott mesepedagógiai módszer, melynek foglalkozásvezetői Bakó Katalin és Dienes Éva könyvtárosok.

FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtár, 2023. október 8. vasárnap, 13.00.

Részletek ITT.

 

Program nyolc éves kortól

János vitéz – daljáték három részben

Kacsóh Pongrác darabja közel száz éve hozza közelebb Petőfi híres művét, ezúttal a gyerekekhez.

Erkel Színház, Nagyszínpad, 2023. október 7., 18.00

Bővebben ITT.

 

Program tizennégy éves kortól

Janne Teller: Semmi - bábszínházi előadás

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon sok olvasó találkozhatott Janne Tellerrel, a világhírű íróval, akinek leghíresebb regénye, a Semmi színházi feldolgozást kapott. Teller műve „egy olyan könyv, amely nem fél kérdezni”. Az író hazájában, „Dániában először betiltották, majd kötelező olvasmánnyá tették, számtalan díjat nyert, és számtalan botrányt kavart a világban. Provokatív könyv, amely a legmélyebb, legfájóbb kérdéseket teszi fel, miközben beszélgetésre, vitára sarkall, és arra buzdít, hogy magunk találjunk válaszokat.” A legközelebbi előadás október végén lesz – érdemes időben jegyet szerezni rá.

Budapest Bábszínház, 2023. október 31., 18.00, részletek ITT.